«Πήρε» το ντέρμπι η Νάουσα

Μικροανακατατάξεις στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας δημιούργησε το διπλό της Νάουσας επί του ΓΑΣ Ροδοχωρίου και η ισοπαλία (1-1) του Αγρ. Αστέρα Πλατέος στο γήπεδό του με αντίπαλο τον Άρη Παλαιοχωρίου, με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας πλέον που νίκησε, όπως εξάλλου αναμένονταν 2-0 στο ΔΑΚ της Νάουσας, τον Αχιλλέα να βρίσκεται μόνος δίχως συγκατοίκηση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 56 βαθμούς και στην δεύτερη θέση, με έναν βαθμό λιγότερο (55) να βρίσκεται ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων που νίκησε στο γήπεδό του με 3-0 την Α.Ε. Χαρίεσσας.

Ακολουθεί στην τρίτη θέση ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου με 53 βαθμούς και την τετράδα των πλεϊ οφ κλείνει η Νάουσα που με την προχθεσινή νίκη της στο Ροδοχώρι έπιασε τους 50.

Πέμπτος παραμένει ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος που όπως ήδη αναφέραμε αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) στο γήπεδό του με τον Άρη Παλαιοχωρίου.

Στην έκτη θέση ακολουθεί ο ΓΑΣ Κοπανού με 37 βαθμούς, δέκα λιγότερους, από το Πλατύ που βρίσκεται πάνω από αυτόν και είναι (ο ΓΑΣ Κοπανού) η μοναδική ομάδα από τις 16 της Α’ κατηγορίας που είναι αδιάφορη βαθμολογικά, αφού ούτε σε περιπέτειες κινδυνεύει να περιέλθει, ούτε φυσικά να ελπίζει σε κάτι καλύτερο (συμμετοχή στα πλεϊ οφ).

Από δω και κάτω αρχίζει η μάχη της παραμονής.

Χαρίεσσα και Επισκοπή γνώρισαν την ήττα η πρώτη στα Τρίκαλα από τον Μ. Αλέξανδρο με 3-0 και η δεύτερη στον Κοπανό από τον γηπεδούχο ΓΑΣ, με αποτέλεσμα να μικραίνει ακόμη περισσότερο η απόσταση που τις χωρίζει από την επικίνδυνη ζώνη και να αισθάνονται άμεσα τον κίνδυνο.

Αντίθετα επέστρεψε στις νίκες ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας που αντμετώπιζε τον Εθνικό Κλειδίου και τον οποίο κέρδισε με 3-0 παίρνοντας έτσι βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Στους κερδισμένους της αγωνιστικής και το Μακροχώρι με τον Άρη Παλαιοχωρίου με τον πρώτο να παίρνει εύκολα τους τρεις βαθμούς με αντίπαλο τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας και τον δεύτερο να επιστρέφει από το Πλατύ με το ισόπαλο 1-1 και έναν πολύτιμο βαθμό στις αποσκευές του.

Σπουδαία, από βαθμολογικής πλευράς νίκη και για τον Φίλιππο Μελίκης που κέρδισε με 4-1 εκτός έδρας τον Α.Ο. Μαρίνας και πλησίασε στους δύο βαθμούς τον Εθνικό Κλειδίου που βρίσκεται έξω από τα όρια του γκρουπ των ομάδων που υποβιβάζονται απευθείας (οι δύο τελευταίες).

Να δούμε όμως τα οκτώ παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο.

Οι αγώνες

Με δύο τέρματα που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας κέρδισε στο ΔΑΚ της Νάουσας τον Αχιλλέα και σε συνδυασμό με την ήττα του ΓΑΣ Ροδοχωρίου από τη Νάουσα, έμεινε μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι πρωτοπόροι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 10′ κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με γκολ του Πετραϊ.

Και μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και δεν άργησαν να πετύχουν και ένα δεύτερο και να πάνε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με ένα ασφαλή σκορ.

Στην επανάληψη οι «ασπρόμαυροι» της Αλεξάνδρεια φρόντισαν να διαφυλάξουν τα «κεκτημένα» του πρώτου μέρους κάτι που πέτυχαν με σχετική ευκολία.

Τα γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ πέτυχε ο Πετραϊ στο 11′ και στο 44′. Τον αγώνα διατήτευσε ο κ. Παπαγγελής (Μαρκενίδης – Σιαγγόπουλος) από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Εύκολη και καθαρή νίκη και για τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων που επιβλήθηκε με 3-0 στο γήπεδο του της Α.Ε. Χαρίεσσας και ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα των Τρικάλων που ήταν καλύτερη σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα προηγήθηκε στο σκορ στο 23′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παρσόπουλου και πέντε λεπτά πριν συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο ζευγάρωσε τα τέρματά της με τον Λίτσι.

Στην επανάληψη η γηπεδούχος ομάδα συνέχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 48′ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Παρσόπουλου.

Διαιτητής ο κ. Μαλούτας (Αργυρίου – Γκόγκο).

Ξεκίνημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Βασίλη Αργυρίου που στο πρώτο παιχνίδι μετά την επιστροφή του στον πάγκο της Νάουσας πήρε ένα πολύ σπουδαίο διπλό, κερδίζοντας μέσα στο Ροδοχώρι την γηπεδούχο ομάδα με 0-2.

Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με πολλές μονομαχίες και ευκαιρίες για γκολ στο οποίο επικράτησε ο πιο ψύχραιμος ή αν προτιμάτε ο πιο αποτελεσματικός.

Ο γηπεδούχος έχει δικαίωμα να επικαλεσθεί την ατυχία καθώς δύο φορές οι παίκτες του σημάδεψαν τα αντίπαλα δοκάρια. Την πρώτη στο 6′ με κεφαλιά του Μουρουζίδη με την μπάλα να γλύφει το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και να φεύγει άουτ και την δεύτερη στο 67′ σε σουτ φάουλ του Ουέλιγκτον και την μπάλα να βρίσκει την ρίζα της κάθετης δοκού.

Το σκορ άνοιξε στο 70′ με σουτ ο Κερμανίδης και στο 75′ ο Καραγιάννης επίσης με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καραγκιζόπουλος (Γιάντσης – Χαλατσούκας).

Απροσδόκητη απώλεια βαθμών για τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος που αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) στο γήπεδό του με τον Άρη Παλαιοχωρίου. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 6′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μιχαηλίδη Α., με την γηπεδούχο ομάδα να πιέζει στη συνέχεια να μην καταφέρνει όμως να κάμψει την αντίσταση του τερματοφύλακα του Άρη Γιάννη Θεοδωρίδη, παρότι δύο φορές η μπάλα στήθηκε στα ένδεκα βήματα απέναντι από τον γκολκήπερ της ομάδας του Παλαιοχωρίου. Όμως και στις δύο ο έμπειρος τερματοφύλακας έβαλε στοπ αποσοβώντας την ισοφάριση. Τελικά το 1-1 έγινε στο 65′ από τον Χαλβατζή.

Τα πέναλτι που κέρδισε το Πλατύ στο 8′ και στο 45′ εκτέλεσαν ο Μοσχόπουλος και ο Καραντουλαμάς αντίστοιχα, για να αποκρούσει ο Θεοδωρίδης.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κελεσίδης (Κωστούλης – Μπογιατζόγλου).

Παρότι στο 50′ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ντέλλα, ο ΓΑΣ Κοπανού κατάφερε να γυρίσει το αποτέλεσμα και να πάρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στο γειτονικό ντέρμπι με τον Κεραυνό Επισκοπής. Το 1-1 έγινε στο 55′ από τον Προϊο Χ., ενώ στο 65′ ο Μπούφι έγραψε το 2-1, και στο 77′ ο Παρθενόπουλος το 3-1. Στο 85′ με αυτογκόλ η Επισκοπή μείωσε σε 3-2 και ξαναμπήκε στο παιχνίδι, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Σπανός διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παρασίου (Τράντος – Γκόγκος).

Αφού προηγήθηκε στο σκορ λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με γκολ του Τσακαλίδη (43′) ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας στην επανάληψη πέτυχε άλλα δύο τέρματα με τον Κούβαρα στο 51′ και τον Τσακαλίδη στο 70′ και γιόρτασε ύστερα από αρκετό καιρό μια νίκη.

Εκτός από τα τρία τέρματα, η ομάδα της Αγίας Μαρίνας είχε και δύο δοκάρια κάτι που φανερώνει την ανωτερότητά της στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παυλίδης (Παζαρτζικλής – Βαλκάνος).

Το Μακροχώρι πήρε μια αναμενόμενη νίκη στο γήπεδό του επί του Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας με 4-0 και βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο η γηπεδούχος ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει και το 0-0 συνόδευσε τους ποδοσφαιριστές της στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και στο 60′ ο Τσακαλίδης άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και 15 λεπτά αργότερα ο Λουκίδης έκανε το 2-0. Στο 82′ ο Δημητριάδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0 και στο 89′ ο Ηλιάδης από το κέντρο σχεδόν του γηπέδου με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Το Μακροχώρι εκτός από τα τέσσερα τέρματα που πέτυχε είχε και ένα δοκάρι στο 32′ με τον Ηλιάδη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ρηγόπουλος (Μουσενίκας – Μπέκας).

Καλύτερος σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα ο Φίλιππος Μελίκης νίκησε με 4-1 εκτός έδρας τον Α.Ο. Μαρίνας και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής στην κατηγορία.

Το σκορ για την ομάδα της Μελίκης άνοιξε μόλις στο 5′ με τον Πιστάβα, με τον ίδιο παικτη στο 40′ να γράφει το 0-2 και τρία λεπτά αργότερα ο Μαμουτόπουλος ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-3.

Στο 52′ ο Μαμουτόπουλος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 0-4, για να μειώσουν στο 65′ οι γηπεδούχοι με τον Τσαλίλη σε 1-4 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής ο κ. Ιασωνίδης (Μαργαρίτης – Λαζάρου).